5

1 note

MACAZ - Bar Teatru Coop

Teatru Independent

An înființare: 2016
Site oficial:
Despre:

MACAZ este o cooperativă ce funcționează ca teatru-bar, pe principiile autonomiei și orizontalității. MACAZ este un loc dedicat consolidării și promovării scenelor activiste și LGBT, inițiativelor autonome și care reprezintă pe cei ce nu se regăsesc altundeva.

Din experiența noastră în inițiativele FCDL, Claca și GAP am învățat că orice spațiu, deci și un bar, este dedicat unora și limitat altora. De aceea, la noi nu va fi tolerată nicio atitudine cu caracter rasist, sexist sau homofob.

Teatrul MACAZ propune un teatru politic angajat, în direcția și împreună cu proiecte precum Platforma de Teatru Politic și Gazeta de Artă Politică. Oferim cadrul pentru inițiative angajate critic în realitățile contemporane și care re-povestesc din perspective liberatoare istoria locală. Teatrul MACAZ funcționează după un model de organizare non-ierarhică a echipelor artistice și tehnice, bazat pe solidaritate și sprijin, și susține coagularea și dezvoltarea unei rețele de teatru politic est-european. (sursa)